Thursday, March 12, 2015

Helmikuu 2015

Koulujen hiihtolomalla teimme nuoremman tyttären kanssa reissun Italiaan. Vanhempi tytär ei päässyt muodostelmaluistelun SM-kisatreenien takia mukaan. Matka oli vain pidennetty viikonloppu keskiviikosta sunnuntaihin ja päätarkoituksena oli vähän päästä hiihtämään Alpeille. Suuntasimmekin Bergamosta Garda-järven länsirantaa pitkin kohti valitsemaamme hiihtopaikkaa Folgariaa, joka on Trenton kohdalla Dolomiiteilla, vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Gardasta.

Folgaria oli ihan kiva ja suhteellisen laaja hiihtoalue ja vielä kun ilmatkin oli aurinkoiset, niin mikä oli siellä hiihdellessä. Meillä ei ollut omia suksia matkassa, ainoastaan monot ja kypärät. Vuokrasimme paikan päältä sukset, minä telemark-sukset ja Aadalle normaalit alppisukset. Olin ainoa telluilla hiihtänyt, mitä paikassa näkyi. Oma episodinsa oli siinä kun Aadalle vuokrattiin sukset. Ensimmäiset sukset, joilla lähdettiin mäkeen osoittautuivat aivan liian letkuiksi ja Aada kiukkuili siitä. Meidän piti palata vuokraamoon hakemaan alle kisasukset, jotka olivat sitten Aadalle paremmat ja niillä hiihto sujui.

Olimme myöhemmin pari yötä Riva del Gardassa, jossa kevät teki tuloaan. Oli mukava alkukevään lämmössä pyöräillä pitkin Garda-järven rantaa. Pyöräilimme mm. naapurikylä Torboleen, missä itsekin aikanaan olen käynyt surffaamassa. Torbole on oikeastaan ainoastaan surffauksen ympärillä pyörivä paikka - lukemattomia surffikauppoja, jotka vielä olivat kiinni ja odottivat kesäsesonkia. Samoin ravintolat ja rantakuppilat olivat vielä talviunilla. Oli aika erikoista nähdä paikka nyt hiljaisena aikana ja muistella sitä, miten kuhiseva paikka se on kesällä, jolloin surffaajat ja muu vesimeininki on täydessä käynnissä.


Viimeiseksi yöksi olimme varanneet yön linnamaisesta hotellista Bergamosta läheltä lentokenttää. Hotelliin emme kuitenkaan paljon ehtineet tutustua, mutta hienolta vaikutti. Aikaisin aamulla lähtiessämme emme meinanneet päästä hotellista pois koska takorauta portit olivat vielä suljettu eikä porttivahtia eikä respahenkilökuntaa löytynyt mistään. Lopulta saimme puhelimella henkilön kiinni, joka päästi meidät ulos.

Ostoksiakin reissun aikana tuli tehtyä. Mm. valtava Factory Outlet-alue http://www.franciacortaoutlet.it/en/shop-and-brands , osui matkan varrelle, missä kaikki mahdolliset liikkeet. Samoin Aada pääsi isossa kauppakeskuksessa Hollister-kauppaan.Helmi-maaliskuun vaihteessa oli Tampereella muodostelmaluistelun SM-kisat. Yhdistimme kisamatkan pieneen Tampereen visiittiin ja olimme yhden yön hyvässä Sokos Hotel Villassa. Pieni boutique-hotelli keskustassa aivan rautatieaseman ja uuden Torni-hotellin naapurissa. Hotelli on entinen viljamakasiini tai vastaava. Oikein hyvä hotelli, jota voi suositella.
SM-kisoista HSK:n Team Dynamique-joukkue sai hopeaa.

 Pian päästään Nastolassakin taas täyteen vauhtiin. Lunta on kuitenkin vielä sen verran, että jonkun aikaa vielä. Talven tuulet ovat taas katkoneet oksia ja joitakin puitakin on kaatunut.
Paljon uutta on Villa Amaraadan ohjelmassa, mutta niistä myöhemmin.No comments:

Post a Comment