Monday, August 4, 2014

Kesäkuulumisia

Hupsista, siitä onkin jo yli 2 kk kun viimeksi päivitin tapahtumista tänne blogiin. Tehdään nyt katsaus siihen mitä kesään on mahtunut tähän asti. Eihän kesä vielä kuitenkaan ohi ole, vaan helteet jatkuvat.
Kesäkuun alussa olimme Aadan kanssa muutaman päivän Tahkolla laittamassa mökkiä kesäkuntoon. Enimmäkseen se meni niin, että minä tein hommia ja Aada oli onkimassa. Ihmeellistä kärsivällisyyttä Aadalla on kalastusta kohtaan, mikä ei sitten ilmene muussa touhussa.
Nastolassa ollaan tietysti oltu melko paljon. Kesäkuun alkupuolella paikallisen sanomalehden Nastola-lehden toimittaja kävi tekemässä jutun lehteen, joka julkaistiin Juhannuksen alla 18.6.2014. Juttu poikikin kiinnostuneita tutustujia Villa Amaraadaan. Linkki juttuun:  http://www.e-pages.dk/nastola/81/27/?query=villa+amaraada
Juhannus vietetiin perinteisesti Nastolassa vaikka tänä vuonna ilma olikin varsin kolea ja hieman latisti keskikesän juhlan tunnelmaa. Naapurin juhannuskokolla käytiin ja normaalit juhannussaunat sekä syömiset ja juomiset kuuluivat kuvaan.Juhannuksen jälkeen Amara lähti partiolippukunnan kanssa viikon mittaiselle purjehdukselle Sirpalesaaresta ensin Tallinnaan ja edelleen Viron rannikkoa pitkin Pärnuun asti. Reissu oli kaikin puolin onnistunut vaikka ilmat eivät vieläkään suosineet. Aivan lopussa kuitenkin pääsivät kuitenkin lämpimässä myötätuulessa uimaan veneen perässä. Amara sai jonkinlaisen"Viro-innostuksen" ja haluaisi päästä pian uudestaan.Heinäkuun alussa olimme taas Tahkolla tällä kertaa koko perheen voimin. Enimmäkseen aika meillä menee erilaisiin askareisiin. Tänä vuonna ohjelmassa oli yläkerran parvekkeet lattian vedeneristysoperaatio sekä uuden jätekatoksen rakentaminen. Lomailu oli vain unelma omalta kohdalta. Tytöt sentään nauttivat uimisesta, kanootilla melomisesta ja Aada kalastamisesta. Lisäksi tytöillä oli harrastuksiensa kesäohjelmat suoritettavana ja kyllä he mm. pitkillä juoksulenkeillä kävivätkin.Heinäkuun puolessa välissä pidimme sitten varsinaista lomaa ja lensimme Frankfurtiin, mistä vuokra-autolla edelleen Mosel-joen laaksoa pitkin Alsacen alueelle Ranskaan. Ensimmäisen yön tosin olimme Luxemburgin puolella. Varsinainen kohteemme oli Metzin kaupunki Ranskassa, josta teimme pistoja eri suuntiin. Kävimme mm. Rustissa Saksassa, jossa sijaitsee Europa Park, joka on tiettävästi Euroopan suurin huvipuisto. Olemme kerran aikaisemminkin olleet siellä, mutta lapset olivat silloin pienempiä ja jotkut vekottimet jäivät hieman kaivelemaan. Huvipuisto on upeasti toteutettu eri Euroopan maiden teemoilla, laitteet ovat todella mahtavia ja silti soveltuvat lapsista aikuisiin, älyttömän siistiä ja hyvin hoidettua, ja mikä ilahduttavinta ei ruoka- ja juomapuolella ollut sellaista rahastuksen makua kuin usein vastaavissa paikoissa on. Annokset saksalaisen isoja ja yhtä laadukkaita kuin missä muualla kaupunkien ravintoloissa, eikä hinnatkaan sen enempää.
Paluumatkan ajoimme pikkuteitä pitkin seuraten Mosel-jokea. Pysähdyimme monissa paikoissa, mutta aikasemmilta reissuilta olimme merkinneet Bernkastel-Kues-nimisen kaupungin sellaiseksi, mihin joskus pysähdymme tutustumaan paremmin. Oli miellyttävä pikkukaupunki upeine vanhoine taloineen ja pienine katuineen.
 Luxenburgissa puistoissa oli riittävästi roskiksia

 Näkymä Luxenburgin muureilta

 Nancy, Ranska

 Mosel-joen viinialuetta

Alla olevat kuvat Bernkastell-Kuesin kaupungistaPS. taitaa olla kapeampi kuin Amsterdamin kapein talo


No comments:

Post a Comment