Wednesday, October 23, 2013

Vieraskynä täällä, hei! Ihana, ihana syksy


Terveiset Itävallasta! Olen niin iloinen ja onnellinen näistä alkusyksyn kauniista päivistä, kun aamuisin noustessa kaunis, hentoinen usvakerros peittää viinitarhat alleen, kostean maan tuoksu leviää nenään, ilma on jo kirpeän raikasta, mutta päivisin aurinko vielä lämmittää oikein kunnolla. Alla kuva kattoterassiltamme St.Georgenin kylän (kaupunginosa) suuntaan.
Olen leikannut hortensian kukkia ja järjestellut niitä eri maljakoihin. Teen asetelmia ja parin päivän päästä taas muutan vaaseja ja järjestän kaikki uudestaan. Se on minun terapiaa väsyneelle ja stressaantuneelle mielelleni.


Tykkään tosi paljon sinkkisistä, peltisistä jutuista - jo vuosia - ja olenkin viimeisen 10-15 vuoden aikana hankkinut kaikennäköisiä ämpäreitä, soikkoja, purkkeja, kynttilänjalkoja ja mukeja. Se on materiaali, joka vanhetessaan tulee aina vaan paremman näköiseksi varsinkin, kun esineet saavat olla vuoden ympäri ulkona - tuiskussa ja tuulessa, auringon porottaessa ja pakkasen purressa.

Syyskukat, erilaiset erikat ja muut, yksinkertaisesti näyttävät kivoilta sinkkiruukuissa. Muutama kynttilälyhty viereen ja tunnelma on täydellinen. Sitten vain nauttimaan "sadonkorjuujuhlaa" pihalle, kuppi höyryävää kurpitsakeittoa mukissa.

Sinkkipurkki, jossa kynttilänjalka+valkoinen mansetti Villa Amaraadasta, jo jokin aika sitten, muut eri liikkeistä täältä Itävallasta.


No comments:

Post a Comment