Monday, September 3, 2007

Heinäkuu 2007

Heinäkuussa vietimme lomaa pääasiassa muualla kuin Nastolan Montarissa. Heinäkuun alussa olimme mökillämme Tahkovuorella. Sen jälkeen läksimme saaristoreittiä pitkin Kökarin ja Ahvenanmaan kautta Grisslehamniin Ruotsiin. Jo edellisenä kesänä menimme hieman pohjoisempaa saaristoreittiä pitkin ja koska matka oli onnistunut, halusimme tänä kesänä uudestaan. Ruotsin rannikko Norrtäljestä etelään on varsin viehättävää sekä maastoltaan, että maalaismaisemaltaan . Tulee ihan Vaahteramäet ja Melukylät mieleen siellä ajaessa. Kohteena meillä oli Ruotsissa Tukholma ja Waxholm, jossa vietimme muutaman päivän ja verestimme vanhoja Waxholmin muistoja. Waxholmista on kätevää mennä laivalla Tukholmaan ja välttää ikuiset suurkaupunkien ruuhkat ja pysäköintiongelmat.Samalla näkee Tukholman suurenmoista saaristoa huomattavasti paremmin kuin Ruotsin laivoilta. Täytyy sanoa, että kateeksi käy "hurreja" saaristosta ja sen elämästä. Vaikka meilläkin on saaristoa, niin kuitenkin Ruotsi vie voiton 100-0.
Ruotsin reissun jälkeen oli suuntana Viro, ja siellä uudet tuttavuudet Pärnu, Muhu ja Saarenmaa. Olimme etukäteen netin kautta tehneet varaukset yöpymispaikkoihin. Pärnussa olimme Rannahotel Scandicissa, joka on funkistyylinen rakennus Neuvostoajalta. Nykyisin ihan tyypillinen Scandic-hotelli. Muhun ja Saarenmaan majapaikat yritimme löytää mahdollisimman aidoista vanhoista maalaistaloista, jotka tarjoava maatilamatkailua. Netissä olevat tiedot ja kuvat eivät aina ihan vastaa odotuksia, mutta molempiin löytämiimme paikkohin olimme todella tyytyväisiä. Oli ruokokattoa, kiviaitoja ja vanhaa aitoa tunnelmaa muutenkin.
Vaikka etäisyys Helsingistä on autolla ajaen vain runsaat 100 km, on tunnelma ja ilmapiiri jotain aivan muuta. Lisäksi hintataso on todella edullinen ehkä majoituksia ja Viron laivoja lukuunottamatta
.

No comments:

Post a Comment